top of page
1000_F_169740260_Pb1Zcaw96GmKjvUPg4Am4V2QgKUcpEM5.jpeg

Inspiráció

2022. október 28. 

Hogyan tervezzem meg a térkövezést?

A térkő nagyon tartós megoldás, éppen ezért a tervezésére is kellő időt és energiát kell fordítani. Ez akkor is igaz, ha szakemberre bízza a feladatot. 

terkotervezes.jpg

Az első lépés, hogy kijelölje, mit szeretne térkövezni. A szervezés és a munkavégzés miatt is érdemes a térkövezni szánt felületeket egyszerre elkészíteni. Jó eséllyel így olcsóbban elvégezhető a feladat, valamint nem kétszer kell óriási felfordulást csinálni, hanem elég csak egyszer. Tervezze meg a felületeket, gondolja át, mire akarja használni, mi várható a következő években, autóval jár majd rajta, vagy csak gyalogosan, egyenes vagy kanyargós utat szeretne, esetleg folyamatosat vagy csak szigetekből állót, tervez-e új kiülőt, asztalt, esetleg medencét. Ezeket rajzolja le, akár papírra, akár egyszerű tervezőprogramokban, mert ez sokat segíthet a döntésben, az anyagválasztásban és a kivitelezésben is. 

 

Szintén fontos, hogy milyen időjárási hatások érik a burkolatot, milyen a terep vízelvezető-képessége. Ebben a szakemberek is segítenek, de ezeket mindenképpen figyelembe kell venni tervezéskor. 

 

Amennyiben utcai részt kíván térkövezni, figyelje meg, milyen a környezet, a szomszédos beállók, a járdák. A felület ugyanis sehol sem önmagában áll, hanem a környezethez is illeszkedik, vagy éppen kiemelkedik. Ha szín- és méretválasztáshoz keres kapaszkodót, >> ebben a cikkben talál segítséget. Tervezéskor az is számít, hogy milyen anyagok találhatók a kertben, milyen színűek a környező falak, tervez-e festést, illetve zöld- vagy virágoskert inkább a jellemző. Tervezői szemmel nézze meg, milyen színek uralják a környezetet, milyen színűek a falak, a nyílászárók, a kerítés. 

 

A megvalósítás következő fázisa a térkő kiválasztása. Mindenképp kérje hozzáértő segítségét, ahogy mi is szívesen segítünk. Előzetesen itt tudja megtekinteni kínálatunkat, tekintse át, gyönyörködjön benne, és ha talál kedvére valót, lépjen velünk kapcsolatba. Amennyiben máshonnan választ terméket, javasoljuk, hogy kerülje a legolcsóbb megoldásokat, mert azok csak a vásárláskor tűnnek olcsónak. Egyrészt ezek a térkövek több selejtet adnak a lerakás során a rossz minőségük miatt, másrészt később, használat közben szintén könnyebben mennek tönkre. 

 

Ami még számíthat egy ilyen hosszú távú döntés során, hogy szavaztassuk meg a családot a választásokról. Tapasztalatunk szerint legtöbbször az a burkolat okoz örömöt, amelyet konszenzussal találnak meg. 

Ötletekért és akciókért kövessen minket Facebookon

carousel02_55774637_opt2400px_v2.jpg

Tekintse meg termékkínálatunkat

A Beton+ termékkínálatában térburkolatok, falazóelemek, szegélyek és útépítési elemek széles választéka várja.

bottom of page