top of page
1000_F_169740260_Pb1Zcaw96GmKjvUPg4Am4V2QgKUcpEM5.jpeg

Inspiráció

2022. május 22. 

Az egész évben használható kert titkai

Vízálló kerti bútorok, legalább egy nagyméretű fedett rész, néhány kültéri hősugárzó és egy kis térkő: ez a négy legfontosabb titka az egész évben használható kertnek.

AdobeStock_314831805.jpeg

Tegyük a szívünkre a kezünket: egy kert – mármint egy átlagos kert – májustól szeptemberig használható igazán. Előtte és utána jellemzően hideg van a tartós kintléthez, az esőtől pedig gyakran vizes a talaj, amin elcsúszunk és összekoszoljuk magunkat, nem is beszélve a gyerekeinkről. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ráadásul nyári hónapok sem felhőtlenek, hiszen gyakran napokig rekkenő hőség, máskor pedig özönvízszerű esőzés van. A kellemes kerti léthez így a legritkább esetben elég maga a kert, hanem kellenek mellé azok a kiegészítők is, melyek komfortossá teszik az ott tartózkodást. Mi most négy ilyen hozzávalóra hívnánk fel a figyelmet.

 

1. Terasz, tetővel

Minden családi ház kertjének kihasználtságán sokat dob, ha van benne egy nagyméretű terasz. Ez a terasz lehet egy térkövezett rész az udvaron, a lényeg, hogy egy olyan, nagyméretű felület legyen, amire gond nélkül lehet tenni asztalt és székeket az év minden szakában. Azoknak, akik a nyári hónapokban is szeretnének kint a szabadban ebédelni, javasoljuk, hogy legalább egy árnyékoló legyen efölött, de a – legalább részleges – tető is erősen megfontolandó, különösen, ha négy, vagy legalábbis három évszakos kertben gondolkodunk.

 

2. Tegye vonzóvá a kertet!

Egy kertre elképesztő összegeket lehet elkölteni, ám fontos észben tartanunk, hogy az nem a ráköltött százezrek, vagy milliók miatt lesz jó. Hanem attól, hogy jól érezzük benne magukat, szívesen vagyunk ott és van értelme annak, hogy kertes házban lakunk. Ehhez arra van szükség, hogy a kertben olyan tárgyak legyenek, amik nem csak praktikusak, de és amiket szeretünk is használni. Egy kényelmes napozóágy, egy attraktív családi étkezőasztal, egy vízálló hangrendszer, esetleg egy medence: a kertben mindent szabad, de semmit sem muszáj.

 

3. Nyáron hűtés, télen fűtés

Amikor a nyári hűtésről beszélünk, akkor nem a klimatizált dubaji strandokra gondolunk, már csak azért sem, mivel az árnyékolás és a zöldfelületek megfelelő aránya eleve rengeteget segíthet a legforróbb napok elviselésén. A fűtés ezzel szemben igényel aktív közreműködést – leginkább egy gázos, vagy elektromos kültéri fűtőegységet –, ám ezt megéri beszerezni, mivel ezzel a még csípős, de szép napsütéses tavaszokon és a már hűvös, de gyönyörű őszi időben is használhatóvá válik a terasz.

 

4. Legyen meg benne a privát luxusa

A luxus fogalma mindenkinek mást jelent, de abban egyetérthetünk, hogy valami olyan dolog, ami racionálisan nem feltétlenül indokolt, ám annál nagyobb örömet okoz az adott személynek. Érdemes megkeresni magunkban ezt a kertre vonatkozóan és megvalósítani, mivel ezzel tovább nő az az iránti elköteleződésünk. Egy feszített víztükrű medence? Egy jakuzzi? Egy tágas, lekövezett grillsütőhely? Esetleg egy letérkövezett kerti beálló hobbiautónknak? A döntés mindenki szíve joga!

carousel02_55774637_opt2400px_v2.jpg

Tekintse meg termékkínálatunkat

A Beton+ termékkínálatában térburkolatok, falazóelemek, szegélyek és útépítési elemek széles választéka várja.

bottom of page