top of page

Bordázott Nádasdy kő

Termékleírás

Amikor kevés a kőben rejlő erő – és a felületének is kapaszkodót kell nyújtania. A bordázott Nádasdy kő felszíne alkalmas akár meredekebb lejtőn is megfelelő tapadást biztosítani a személygépkocsit kerekeinek. Kapaszkodjon magasabbra a bordázott ligetkővel!

 

A bordázott Nádasdy kő klasszik szürke, barna, piros és antracit színben választható. A színek vegyítésével megragadhatja a rajta közlekedők figyelmét. 

Műszaki paraméterek

tablazat_nadasdy_bordazott.jpg

Elérhető színek:

bp_BGpattern.png

Szállítás

Mindig ellenőrizze a szállítólevél alapján a leszállított áru mennyiség, forma és a szín tekintetében. Ellenőrizze az áru sértetlenségét. Ha a szállítmány nem felel meg a szállítólevélnek vagy a megrendelésének, vagy ha sérülést észlel, legkésőbb a szállítástól számított 8 napon belül lépjen kapcsolatba az építőanyag-kereskedővel vagy közvetlenül a gyártóval. A reklamációt a burkolókövek lerakása előtt kell megtenni.

Színelváltozás

A burkolókövek természetes anyagokból készült termékek, így színelváltozásokat mutathatnak. Javasoljuk, hogy a köveket mindig egyszerre több raklapról fektessék le a harmonikus színmegjelenés érdekében. Ezek a színeltérések különösen a különböző gyártási idővel rendelkező tételek esetében fordulhatnak elő. Az egyes raklapokhoz mellékelt használati utasításon ellenőrizheti az adott tétel gyártási dátumát.

Fugák

A burkoláskor – függetlenül attól, hogy a burkolókövek vagy a lapok rendelkeznek-e formázott távtartókkal vagy sem – tartson 3-5 mm távolságot a fugák között. Mivel a burkolókövek a hőmérséklet hatására is kissé deformálódnak, a fuga egyrészt „pufferként” szolgál, és elkerülhető a peremek lepattogzása, másrészt a vízszintes erőket a fuga elnyeli és elvezeti.

Felszíni hajszálrepedések

Bizonyos esetekben felszíni hajszálrepedések is előfordulhatnak. Azonban szabad szemmel ezek alig láthatóak a száraz terméken. A hajszálrepedések csak akkor jelennek meg, amikor a kezdetben nedves felület már majdnem száraz. A hajszálrepedések nem befolyásolják a termék értékét, ha a terméket egyébként a szabványoknak és irányelveknek megfelelően gyártották.

Kicsapódások

Bizonyos körülmények között a betontermékeknél úgynevezett „kicsapódás” fordulhat elő. Ez mészkiválás kalcium-karbonát formájában, amely fehér vagy sárgásbarna foltok formájában jelenik meg a betontömbök tetején. Ezek a kicsapódások szintén elkerülhetetlenek a gyártás során, és nem jelentenek minőségi hibát. Az időjárás és a mechanikai igénybevétel hatására ezek a kicsapódások idővel eltűnnek, és nem befolyásolják a betontermékek minőségét.

Fagy és só

A betonelemek általában nem gyárthatók úgy, hogy ellenálljanak a fagynak és az útszóró sónak, ám a magyar szabványok alapján készített

járdalapjaink és útburkoló elemeink rendkívül ellenállóak ezekkel szemben. Ezen tulajdonságaikat szintén szabványok alapján teszteltük. Ha termékeinket megfelelően fektetik le és használják, garantáljuk, hogy teljes mértékben megfelelnek a követelményeknek. 

bottom of page