top of page

Zsalukő

Termékleírás

A beton zsaluzóelemek felhasználásával különböző teherbírású monolit beton, illetve vasbeton falszerkezetek építhetők. Felhasználhatók ipari, mezőgazdasági épületek különböző falazatainak (pl. lábazati falak) építésére, vízépítési műtárgyak (derítők, ülepítők) építésére, valamint pincék és garázsok falainak építésére és a támfalakhoz. Ezenkívül kiválóan alkalmasak kerítéslábazatok, illetve tömör kerítésfalak létesítésére

Műszaki paraméterek:

Elérhető színváltozatok

Szürke

szin_Szurke_beton.jpg
tablazat_zsaluko.png
bp_BGpattern.png

Szállítás

Mindig ellenőrizze a szállítólevél alapján a leszállított áru mennyiség, forma és a szín tekintetében. Ellenőrizze az áru sértetlenségét. Ha a szállítmány nem felel meg a szállítólevélnek vagy a megrendelésének, vagy ha sérülést észlel, legkésőbb a szállítástól számított 8 napon belül lépjen kapcsolatba az építőanyag-kereskedővel vagy közvetlenül a gyártóval. A reklamációt a burkolókövek lerakása előtt kell megtenni.

Színelváltozás

A burkolókövek természetes anyagokból készült termékek, így színelváltozásokat mutathatnak. Javasoljuk, hogy a köveket mindig egyszerre több raklapról fektessék le a harmonikus színmegjelenés érdekében. Ezek a színeltérések különösen a különböző gyártási idővel rendelkező tételek esetében fordulhatnak elő. Az egyes raklapokhoz mellékelt használati utasításon ellenőrizheti az adott tétel gyártási dátumát.

Fugák

A burkoláskor – függetlenül attól, hogy a burkolókövek vagy a lapok rendelkeznek-e formázott távtartókkal vagy sem – tartson 3-5 mm távolságot a fugák között. Mivel a burkolókövek a hőmérséklet hatására is kissé deformálódnak, a fuga egyrészt „pufferként” szolgál, és elkerülhető a peremek lepattogzása, másrészt a vízszintes erőket a fuga elnyeli és elvezeti.

Felszíni hajszálrepedések

Bizonyos esetekben felszíni hajszálrepedések is előfordulhatnak. Azonban szabad szemmel ezek alig láthatóak a száraz terméken. A hajszálrepedések csak akkor jelennek meg, amikor a kezdetben nedves felület már majdnem száraz. A hajszálrepedések nem befolyásolják a termék értékét, ha a terméket egyébként a szabványoknak és irányelveknek megfelelően gyártották.

Kicsapódások

Bizonyos körülmények között a betontermékeknél úgynevezett „kicsapódás” fordulhat elő. Ez mészkiválás kalcium-karbonát formájában, amely fehér vagy sárgásbarna foltok formájában jelenik meg a betontömbök tetején. Ezek a kicsapódások szintén elkerülhetetlenek a gyártás során, és nem jelentenek minőségi hibát. Az időjárás és a mechanikai igénybevétel hatására ezek a kicsapódások idővel eltűnnek, és nem befolyásolják a betontermékek minőségét.

Fagy és só

A betonelemek általában nem gyárthatók úgy, hogy ellenálljanak a fagynak és az útszóró sónak, ám a magyar szabványok alapján készített

járdalapjaink és útburkoló elemeink rendkívül ellenállóak ezekkel szemben. Ezen tulajdonságaikat szintén szabványok alapján teszteltük. Ha termékeinket megfelelően fektetik le és használják, garantáljuk, hogy teljes mértékben megfelelnek a követelményeknek. 

bottom of page