top of page

LEGO térelválasztó elem

Termékleírás

A transzportbeton maradéka nálunk nem megy veszendőbe. Olyan gigantikus térelválasztó elemeket készítünk belőle, amelyek tényleg minden erőhatásnak képesek ellenállni. Könnyen szállíthatók, egyszerűen egymásra helyezhetők. Összekötni őket nem kell, mert olyanok, akár a piramis kövei: saját súlyuk tartja össze ezeket a precíz betonmonstrumokat.

Műszaki paraméterek:

LEGO térelválasztó 90-es

Méret: 90 x 60 x 80 cm

db/m²: 2 db

Súly/db: 950

LEGO térelválasztó 180-as

Méret: 180 x 60 x 80 cm

db/m²: 1 db

Súly/db: 1900

Elérhető színváltozatok

Szürke

szin_Szurke_beton.jpg
bp_BGpattern.png

Szállítás

Mindig ellenőrizze a szállítólevél alapján a leszállított áru mennyiség, forma és a szín tekintetében. Ellenőrizze az áru sértetlenségét. Ha a szállítmány nem felel meg a szállítólevélnek vagy a megrendelésének, vagy ha sérülést észlel, legkésőbb a szállítástól számított 8 napon belül lépjen kapcsolatba az építőanyag-kereskedővel vagy közvetlenül a gyártóval. A reklamációt a burkolókövek lerakása előtt kell megtenni.

Színelváltozás

A burkolókövek természetes anyagokból készült termékek, így színelváltozásokat mutathatnak. Javasoljuk, hogy a köveket mindig egyszerre több raklapról fektessék le a harmonikus színmegjelenés érdekében. Ezek a színeltérések különösen a különböző gyártási idővel rendelkező tételek esetében fordulhatnak elő. Az egyes raklapokhoz mellékelt használati utasításon ellenőrizheti az adott tétel gyártási dátumát.

Fugák

A burkoláskor – függetlenül attól, hogy a burkolókövek vagy a lapok rendelkeznek-e formázott távtartókkal vagy sem – tartson 3-5 mm távolságot a fugák között. Mivel a burkolókövek a hőmérséklet hatására is kissé deformálódnak, a fuga egyrészt „pufferként” szolgál, és elkerülhető a peremek lepattogzása, másrészt a vízszintes erőket a fuga elnyeli és elvezeti.

Felszíni hajszálrepedések

Bizonyos esetekben felszíni hajszálrepedések is előfordulhatnak. Azonban szabad szemmel ezek alig láthatóak a száraz terméken. A hajszálrepedések csak akkor jelennek meg, amikor a kezdetben nedves felület már majdnem száraz. A hajszálrepedések nem befolyásolják a termék értékét, ha a terméket egyébként a szabványoknak és irányelveknek megfelelően gyártották.

Kicsapódások

Bizonyos körülmények között a betontermékeknél úgynevezett „kicsapódás” fordulhat elő. Ez mészkiválás kalcium-karbonát formájában, amely fehér vagy sárgásbarna foltok formájában jelenik meg a betontömbök tetején. Ezek a kicsapódások szintén elkerülhetetlenek a gyártás során, és nem jelentenek minőségi hibát. Az időjárás és a mechanikai igénybevétel hatására ezek a kicsapódások idővel eltűnnek, és nem befolyásolják a betontermékek minőségét.

Fagy és só

A betonelemek általában nem gyárthatók úgy, hogy ellenálljanak a fagynak és az útszóró sónak, ám a magyar szabványok alapján készített

járdalapjaink és útburkoló elemeink rendkívül ellenállóak ezekkel szemben. Ezen tulajdonságaikat szintén szabványok alapján teszteltük. Ha termékeinket megfelelően fektetik le és használják, garantáljuk, hogy teljes mértékben megfelelnek a követelményeknek. 

bottom of page