top of page

A térkő 5 környezeti előnye

A térkő jól mutat és tartós: használhatjuk járdák, beállók, teraszok burkolására, megfelelő anyagválasztással ennél nagyobb terhelést is kibír, és nem fogunk csalódni.

A térkő sokféleképpen rendszerezhető, lehet árak alapján, színek és minták alapján, de lehet vastagság alapján is. Népszerű az egyszínű szürke térkő, de az őszilomb is jó választás. A Beton+ kínálatában még ennél is több érhető el, de ezek mindegyike hasonló környezeti szempontból.

A térkő tartós

A térkövek tartósak és hosszú élettartamúak. Gyakorlatilag nem igényelnek javítást, évekig élvezhetjük a lerakáskori állapotot. Ez anyagtakarékosságot jelent, csökkenti a pazarlást, és idővel pénzt takarít meg a karbantartási költségeken.


Karbantartás

A térkő a legtöbb kültéri burkolatokhoz képest kevesebb karbantartást igényel. A térkövek sok évig is eltarthatnak anélkül, hogy nagyobb javításokat vagy cseréket igényelnének. Amennyiben mégis megsérül, elegendő a törött térköveket cserélni, nem szükséges az egész felületet feltörni és újrarakni. Ez csökkenti a hulladékképződést és az építőipari anyagok felhasználását.

Alacsonyabb karbonlábnyom

A térkövek előállítása kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár, mint sok más építőanyagé. A térkövek környezeti előnyei egyértelműek. A térkő és annak alapanyagai természetes kőből készülnek, és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével hozzájárulnak a környezet védelméhez. A részben újrahasznosított anyagok használatával csökkenthetjük az ipari hulladékot.

Alacsonyabb hőhatás

A térkőburkolatok hűsítő hatással is rendelkeznek. Az ilyen felületek kisebb hőmérsékletet mutatnak, mint a beton vagy az aszfalt burkolatok, amelyek jobban felmelegednek a napsütés hatására. Ez különösen fontos a városi környezetben, ahol az aszfaltburkolatok hőszigetelő hatása miatt magasabb lehet a környezeti hőmérséklet.

A térkő bármilyen környezetben jól mutat, könnyen tisztítható és tartós. Természetesen meg kell fontolni más anyagok használatát is, ahogy különös figyelmet kell fordítani arra is, hogy a térkő használata arányban legyen a zöld felületekkel. Néhol elegendő lehet egy keskenyebb járda vagy néhány lépőkő is. Ezzel szemben forgalmas helyeken, nagygépek által használt területen bivalyerős alapok és nagy felületű térkő lehet indokolt.

bottom of page