top of page

Újabb tippek a térkő kiválasztásához

A térkövezés időtálló és esztétikus megoldás a kertek, teraszok, járdák vagy akár autóbeállók burkolására. Azonban a megfelelő térkő kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, hiszen számos típus és stílus közül lehet válogatni. Korábban már foglalkoztunk néhány fontos szemponttal, most pedig újabb ötleteket adunk, mit érdemes figyelembe venni a térkő kiválasztásakor.


1. Stílus és design

A térkő kiválasztásánál vegyük figyelembe a tervezési stílust és a környezetet. A különböző formák, színek és mintázatok lehetővé teszik, hogy a térkövezés harmonizáljon a környezettel. Például egy modern kertben egyszerű, letisztult formák jól mutatnak, mint a Brunszvik-kő, míg egy rusztikus környezetben a természetes térkő lehet az ideális választás, mint például a Cziráky-kő.


2. Ár és költségvetés

A térkő ára jelentős tényező lehet a választás során. Fontolja meg a kiválasztott térkő típusának és anyagának költségeit, valamint a telepítési költségeket is. Néhány térkő könnyen telepíthető, míg más típusokhoz tapasztalt szakember segítségét kell kérni. Ha a minta nem egységes, akkor sokan magasabb óradíjjal dolgoznak, és a nagyobb odafigyelésre szükség is van, hogy a kész felület jól mutasson. A nagyobb költség mellett is megéri, hiszen az egyedi megoldás még szebbé teszi otthonunkat.


3. Tartósság és karbantartás

A térkövezésnek tartósnak és időtállónak kell lennie. Figyeljen a térkő kopásállóságára, fagyállóságára és a karbantartási igényeire. A könnyen tisztítható és kezelhető térkövek hosszú távon kevésbé igényelnek karbantartást. A Beton Plusz térkövei tartósak, különleges kezelésüknek és munkatársaink tapasztalatának köszönhetően.



4. Referenciák és vélemények

Ne felejtse el kikérni mások véleményét és tapasztalatait, akik már választottak és telepítettek térkövet. Az online vélemények és referenciák is segíthetnek abban, hogy a saját igényeinek és környezetének megfelelő döntést hozzon. Érdemes több szempontból is vizsgálni, hiszen a túl olcsó térkő hosszú távon lehet drágább a sok selejt miatt, míg a díszes térkövek egy idő után harsányak lehetnek.


5. Telepítés és szakember bevonása

A térkövezés telepítése szakértelmet igényel. Ha nincs tapasztalata a térkövezésben, érdemes szakembert bevonni a projektbe. A helyes telepítés hozzájárul a térkő hosszú élettartamához és esztétikus megjelenéséhez.



A megfelelő térkő kiválasztása számos tényezőtől függ, és a projekt egyedi igényeitől. Fontos, hogy alaposan megfontoljuk az egyes lehetőségeket, és szem előtt tartsuk a funkcionalitást, stílust, költségeket és tartósságot. A szakértők bevonása és a referenciák tanulmányozása segíthet abban, hogy a legjobb döntést hozzuk meg a tervezett térkövezési projektünk során.


bottom of page