top of page
1000_F_169740260_Pb1Zcaw96GmKjvUPg4Am4V2QgKUcpEM5.jpeg

Inspiráció

2022. május 15. 

Találja meg az összhangot!

Jó, ha a térkővel borított felület stílusa harmonizál az épített környezetével, de az is lényeges, hogy
a kertre, a természetre is rezonáljon.

AdobeStock_357296644.jpg

Mindenkivel előfordult már, hogy egy barkácsáruházban nézelődve beleszeretett egy csempébe, vagy egy járólapba, amiről csak a hazavitel után derült ki, hogy sehogyan sem illik oda, ahová elképzelte. Hasonló a helyzet a térkővel is, de jó hírünk is van: szemben például a fürdőszobai csempékkel, itt lényegesen kevesebb minta, méret és szín közül kell kiválasztanunk azt, ami a legjobban passzol a kertünkbe, udvarunkba.

 

A térkő hosszútávú beruházás, így érdemes óvatosnak lenni az aktuális divatirányzatokkal és inkább kicsit konzervatívabbnak lenni a választás során. Ezen gondolat maximális figyelembevételével alakította ki legújabb, 2022-es térkő-kollekcióját a BetonPlusz is, ami úgy követi a trendeket, hogy az akár évtizedekkel később is megállja a helyét. Az óvatosság persze nem azt jelenti, hogy a legegyszerűbb térkő mellett kell voksolnunk, annak kiválasztása során elsődlegesen azt érdemes figyelembe venni, hová is kerülne és azzal hogyan harmonizálna. A térkő esetében ezt elsősorban maga a ház, másodsorban a kerítés határozza meg. A lakberendezők ajánlása szerint érdemes a térkőnek és a homlokzatnak harmonikus kontrasztot alkotniuk, de például az elmúlt években egyre gyakoribb látszóbeton felületek esetén a színmegegyezés is izgalmas végeredményt eredményezhet.

 

Ha a belátható jövőben, legfeljebb két-három éves távlatban tervezünk egy házfelújítást, akkor már annak elképzelt stílusát és hangulatát is érdemes figyelembe venni a térkőválasztás során.

 

Ha megtetszett valamelyik térkő, de nem biztos abban, hogy az a kertjében is úgy mutatna, ahogyan azt szeretné, akkor érdemes belőle elkérnie egy darabot. Ezzel persze közel sem lesz olyan, mint amikor abból elkészül az akár többszáz négyzetméternyi burkolat, mégis segít fejben közelebb hozni a végeredményt. A választást a funkció is befolyásolhatja, hiszen nem mindegy, hogy a gyerekek önfeledt labdázását és egy-egy kerti partit, vagy a kéttonnás autónk rendszeres ki-be parkolását kell kibírnia egy-egy térkőnek – habár egy minőségi, jól lerakott térkő esetében ez utóbbi sem lehet probléma. Mindenekelőtt pedig érdemes kikérni a BetonPlusz szakembereinek véleményét, akik többszáz udvari térkövezés tapasztalatával tudnak olyan tanácsokat adni, amiket érdemes megfogadni.

carousel02_55774637_opt2400px_v2.jpg

Tekintse meg termékkínálatunkat

A Beton+ termékkínálatában térburkolatok, falazóelemek, szegélyek és útépítési elemek széles választéka várja.

bottom of page