top of page

Hogyan válasszunk térkövet?

A térkő kiváló megoldás a legtöbb esetben: nem pusztán jól mutat, de tartós, egyszerű karbantartani és a változatok között biztosan megtalálja azt, amelyik az ön otthonához passzol. De hogyan válasszunk, milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor egy ilyen meghatározó kérdésben döntünk? Mielőtt a fontos szempontokat felsoroljuk, aminek a végére talán fájdalmat érez a halántéka körül a sok megfontolnivaló miatt, ne aggódjon: bármelyiket választja, végül bizonyosan elégedett lesz az eredménnyel.


1. Mi a térkő funkciója?


Ez a legfontosabb, tudnunk kell, mire használjuk a felületet. A legegyszerűbb és legvékonyabb darabok kiváló szolgálatot tesznek majd a teraszon, a kocsibejáróhoz pedig vastagabb darabok szükségesek, különösen, ha néha teherautókat is ki kell szolgálni. Utóbbiakhoz ajánljuk például a Behaton-köveinket, amelyekkel nem érheti meglepetés!



2. Mekkora a térkövezni szánt felület?


A vonalak, merőlegesek és párhuzamosok nagy hatással vannak a felületre és annak látványára. A kisebb méretű darabok hangulatosabbá teszik azt, míg a nagyobb méretű darabok növelik a teret, amitől kevésbé zsúfoltnak tűnhet. Ha kompromisszumot keres, léteznek többféle méretben elérhető darabok, ilyen például termékeink közül a Schalbert-kő.





3. Milyen legyen a térkő anyaga?


Akad olyan, aki a természetes köveket részesíti előnyben, de sokunk a betonból készült térkövet keresi, többek között a nagyobb szín- és mintaválaszték, valamint a tartósság miatt. Utóbbit könnyebb lerakni és kezelni, nagyobb rugalmasságot élvezhetünk a tervezés során, és nem utolsósorban a költségek is alacsonyabbak a beton esetén. Mi hiszünk ezekben, és sokat dolgozunk azon, hogy az innováció segítségével tartós és szép termékeket kapjanak ügyfeleink, például ilyen a Szitányi-kő.


4. Mennyire tartós a térkő?


Kisebb ellenfelekkel minden térkő megbirkózik, egy elejtett bögrétől nem reped végig a gondosan kiválasztott elem. Az időjárás viszont már komolyabb szereplő, itt pedig a lerakásnak is fontos szerepe van. Egy jó rétegrendű, jó alapokra épített felület jobban ellenáll, de a térkőre is vigyázni kell. A lerakásról és az alapokról bővebben itt olvashat.


5. Milyen színű térkövet válasszak?


A színek kiválasztása jellemzően ízlés kérdése, ezen túl azonban további szempontok is felmerülhetnek. A világos színek például nagyobbnak, a sötét színek kisebbnek mutatják az adott helyett. Az is fontos, hogy a tervezőasztalon vagy a katalógusban nem a saját házunkkal látjuk a gyönyörű felületeket. Érdemes átgondolni, hogy milyen környezetbe kerül majd a több négyzetméternyi kő, világos házhoz világosabb, sötéthez sötétebb illik.


Azt javasoljuk, nézzen meg sok képet, keressen egy szakembert, akivel együtt tud dolgozni, és néhány darabot kérjen a próbához. Ha szeretne a Beton-Plusztól is ajánlatot és tanácsot kérni, keressen minket telefonon vagy levélben!



bottom of page